Dags att sparka igång kodningen igen


Det var länge sedan jag skrev kod, men som med språk är det viktigt att man försöker använda de kunskaper man för att inte de rostar och faller i glömska.

Jag har tydligen antingen lyckats nollställa mina framsteg på Codecademy där jag normalt lär mig koda eller så har Codecademy ändrat så mycket i deras kurser att de nollställts. I vilket fall är det bra att färska upp minnet med lite övningar på nybörjarnivå.

Men vad kodar jag då? Jo jag håller på att gå igenom programmet i datavetenskap eftersom det kan (och har) kommit till användning i mina doktorandstudier, men även i mitt tidigare jobb. Det man lär sig att koda i Python, göra grafer, hämta data och strukturera data.

Till en början är det mycket läsning kring vad datavetenskap är och hur den används av bland annat Google, Spotify, Facebook och Netflix för att rikta passande reklam mot oss samt att förbättra användarupplevelsen genom att ge oss riktade förslag på serier och musik.

Själv hoppas jag kunna använda det i min forskning i framtiden då datavetenskap innehåller en hel del statistik.